[Blues & Soul Festival] Интервју со Larry McCray

Larry McCray во моментов е едно од најголемите имиња на светската блуз сцена и редовен учесник на најреномираните светски фестивали во САД и Европа. Неговиот динамичен сценски настап и виртуозност, комбинирано со извонредниот вокал е вистинската состојка, барана на секој фестивал во светот.

Во пресрет на неговиот настап на Blue & Soul Festival, кој се одржа на 28,09,2014, ја имавме можност да поразговараме за неговите влијанија, случувањата во клубот Legends, неговиот нов албум и за неговиот настап.

Подготви: Николај Митрески