„Blue Monday“ од групата New Order отпеана во стилот на 30-тите

Една од најпознатите песни на групата New Order, „Blue Monday“ е објавена на 7 март 1983 година, чии електронски ритам ја промени поп музиката засекогаш. Во посебен видеоспот, користејќи само инструменти кои ги имало во 1930 година, музичкиот состав Orkestra Obsolete ја отсвири песната во поинаков стил.