[Аудио] Песна од 1958 година е најверојатно првиот асид хаус

Компанијата Филипс, во 50-тите години придонесе во производството на електронска музика. Во аудиото подолу може да се слушне нешто што наликува на асид хаус, 40 години пред тој да биде измислен. Интересно е да се слушне парче музика кое наликува на овој жанр, а постоело во 1958 година.