[Аудио] Интервју со Џорџ Мик: Ако сте посветени на работата, луѓето ќе ја препознаат таа страст и ќе инвестираат во неа

За една индивидуална идеја да прерасне во успешен бизнис, постојат повеќе работи, а прво е страст и верба. Се додека сте посветен на работата, луѓето ќе ја препознаат таа страст и инвестираат во неа. Потребна е и напорна работа, фокус, градење добар тим. Исто така – да се забавувате, вели Џорџ Мик во интервју за Радио МОФ.

Џорџ Мик е извршен директор на InPlayer, која е платформа за монетизација на видео и дигитални содржини од „новата генерација“.

Мик за Радио МОФ зборува за позицијата на InPlayer во индустријата и нејзината политика кон младите луѓе. Исто така, за тоа дали интернетот и технологија влијаат врз претприемништвото, но и дали се поголеми шансите на младите да го покажат својат талент во Македонија, или во странство.

Ова е трето интервју во рамки на проектот „Градење на следната генерација на млади лидери“ и е поддржан Центарот за меѓународно приватно претприемништво (CIPE).

*Напомена: Интервјуто е на анлигски јазик