Анкета: Колку младите сакаат кариера во обновливите извори на енергија?

Анкета: Колку младите сакаат кариера во обновливите извори на енергија?

Организацијата Биди зелен објави анкета за мислењата на младите за кариера во чиста енергија.  Анкетата има за цел да дознае дали и колку младите на возраст од 15 до 22 години се запознаени со обновливите извори на енергија, можностите за професионална кариера кои енергетската трансформација ги нуди и дали сметаат дека во Македонија им се нудат доволно можности за едукација и кариера во оваа област. Пополнете ја анкетата на следниот линк.