15 јули е неработен ден за сите граѓани

Од Министерството за труд и социјална политика соопштуваат дека 15 јули, среда, е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија.

Неработниот ден се воведува поради одржување на предвремените избори за пратеници во Собранието и нема да се одработува.

Прогласувањето на 15 јули за неработен ден е согласно заклучокот на Владата, поради непречено спроведување на Предвремените парламентарни избори.