#ЗоштоНеПријавив – пораки оставени низ Скопје зборуваат во име на жените жртви на насилство

„Се плашев дека ќе ми се одмазди“, „Ми се закани со отказ“, „Моите ми кажаа да не кажувам на никој“, „Беше дете од фамилија“, „Другар му е џандар“ и „Не знаев каде“ – се дел од пораките кои ноќва можат да се забележат на повеќе локации низ Скопје. Станува збор за герила акција на феминистичката … Continue reading #ЗоштоНеПријавив – пораки оставени низ Скопје зборуваат во име на жените жртви на насилство