Ембла се враќа во училиште откако вкоренетите предрасуди излегоа на виделина

Четвртоодделенката Ембла Адеми од Гостивар не ја почувствува радоста од повторното враќање во училишните клупи на првиот ден од второто полугодие. Причина за ова е група родители на ученици од основното училиште „Башкими“ кои преку петиција ја бојкотираа наставата. Тие не сакаат нивните деца да бидат заедно во училница со Ембла, која е со Даунов … Continue reading Ембла се враќа во училиште откако вкоренетите предрасуди излегоа на виделина