[Визуелизација] Како ќе изгледа новото македонско Собрание

Коалицијата „Можеме“, предводена од Социјалдемократскиот сојуз на Македонија (СДСМ) победи на предвремените парламентарни избори 2020 година и ќе има најголем број на пратеници во новиот состав на Собранието, објави Државната изборна комисија (ДИК). Според првичните неофицијални резултати кои ги соопштија од Комисијата, Коалицијата околу СДСМ освоила 327.329 гласови (34,73% од вкупниот број на граѓани кои … Continue reading [Визуелизација] Како ќе изгледа новото македонско Собрание