[Видео] Започна музичкото патување низ светот со „ОФФ фест“

Mузичките виртуози, велшката харфистка Катрин Финч и сенегалскиот кора мајстор Секу Кеита, синоќа го започнаа музичкото патување низ светот, како дел од овогодинешното издание на „ОФФ фест“. Тргнаа од Македонската опера и балет, па наизменично прелетуваа над пејзажите и луѓето во Велс и Сенегал, раскажувајќи приказни од двете земји. Дел хумористични, дел несреќни. Ја раскажаа … Continue reading [Видео] Започна музичкото патување низ светот со „ОФФ фест“