[Видео] На час: Што опфаќа сексуалното образование

Што е, а што не е сексуално образование? Пред јавноста периодов се споделија многу информации, но и дезинформации во однос пилот-програмата за воведување сеопфатно сексуално образование како изборен предмет во основните училишта. Во моментов ова се спроведува во четири училишта во Скопје и Тетово. Но, овој процес од самиот почеток предизвика страв, револт и сомнеж … Continue reading [Видео] На час: Што опфаќа сексуалното образование