[Видео] Биоразградлива репортажа за 15 денари

Повеќе од еден месец како граѓаните почнаа да ги менуваат своите навики при купување во маркет, откако на сила стапи Законот за  управување со пакување и отпад од пакување. Досегашните пластични кеси за една употреба ги заменија со платнени торби. А, оние што ќе се најдат затекнати без своја торба, ќе треба да платат 15 … Continue reading [Видео] Биоразградлива репортажа за 15 денари