Управниот суд пресуди во полза на „Еуромакс“ за рудникот Иловица

Судечкиот совет на Управниот суд на 31 март донел пресуда за уважување на тужбата на компанијата „Еуромакс“ која сака да гради рудник во селото Иловица. Ваквиот тек на настаните доаѓа откако компанијата во октомври минатата година поднесе тужба до Управниот суд против решението донесено од Второстепената државна комисија, која ја одби жалбата на „Еуромакс“. Во … Continue reading Управниот суд пресуди во полза на „Еуромакс“ за рудникот Иловица