Три четвртини од младите сметаат дека работничките права постојат само на хартија

Уште едно истражување во склоп на кампањата „365 работнички права за младите“ на Коалицијата СЕГА донесе загрижувачки податоци за младите и нивната работа. Дури за 75% од анкетираните млади, работничките права се напишани само на хартија, 60% се недоволно информирани за своите права, додека 57% се плашат да пријават било какво прекршување. Тоа го прават … Continue reading Три четвртини од младите сметаат дека работничките права постојат само на хартија