Сто нови згради во Расадник – критики за новиот ДУП на Кисела Вода

Последниве денови во јавноста е актуелен планот за изградба на 100 згради на засега празниот простор во Кисела Вода во Расадник. Тука се предвидува реализација на уште еден проект во една од најфреквентните населби во главниот град, на површина од 550.000 квадратни метри. Како во време на општа гужва во градот, и енормна аерозагаденост, овој … Continue reading Сто нови згради во Расадник – критики за новиот ДУП на Кисела Вода