[Став] Никој не го спречува лудилото со бесправната сеча на Шара

Ова е Шар Планина. Дел од шумата на Шар Планина. Распукана, расплакана. Уништена и понижена. Од дрвокрадци. Од криминалци. Од незаконски, бескрупулозен, суров профит. Од нефункционален државен апарат кој години наназад не го спречува лудилото со бесправната сеча, која тука, во овој регион од сликите подолу, зема преголем, преголем замав. Фотографиите се направени вчера во … Continue reading [Став] Никој не го спречува лудилото со бесправната сеча на Шара