Скутер на сончева енергија е идејата победник на Кампот за иновации за средношколци во Делчево

Тимот „Vibe – Rent-a-Scooter“, во состав Ана Марија Митева, Петар Танески, Горjана Мицевска, Анастасија Андова и Теодора Домазетовиќ, од 5 средни училишта од Скопје, Кочани, Куманово, Крива Паланка и Штип, го освои првото место на Кампот на иновации – натпревар на средношколци во претприемачки вештини, кој се одржа вчера во Делчево во организација на Џуниор Ачивмент Македонија во соработка со општината. Понуденото решение е производ и услуга за изнајмување … Continue reading Скутер на сончева енергија е идејата победник на Кампот за иновации за средношколци во Делчево