Синдикатите со блокада во Скопје порачаа: Или одлука за минималната плата, или штрајк

Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ) попладнево со протест го блокираше центарот на Скопје, пред седиштето на Организацијата на работодавачите и Стопанската комора преку кој бараат да се зголеми минималната плата на 18.000 денари, скалесто зголемување на сите плати и платен регрес за сите работници во јавниот сектор. Оттаму најавија дека ќе стапат во штрајк … Continue reading Синдикатите со блокада во Скопје порачаа: Или одлука за минималната плата, или штрајк