Што е муабетот со „Вордл“?

Едноставна игра за мобилен телефон ги освои социјалните мрежи и поп културата. Се вика „Вордл“. Играчот треба да погоди збор од пет букви, а за тоа има шест обиди, пишува „NPR“. По секој обид, полињата на зборовите се менуваат во сива боја за да покажат кои букви не се во зборот. Полињата добиваат жолта боја … Continue reading Што е муабетот со „Вордл“?