[Рецензија] Во утробата на Универзална сала – во утробата на градот

Во 2015 година беше затворена Универзална сала. Во 2015 секнаа сите настани, концерти, претстави во Универзална сала. Секнаа свирките на „Џез фестивал“, „Оффест“, „Златно славејче“. Пет години подоцна, на 27 јули 2020, ден по 57-годишнината од земјотресот во Скопје, во јавноста се појави идејата дека Универзална сала ќе се руши. Оваа идеја веднаш поттикна општествена … Continue reading [Рецензија] Во утробата на Универзална сала – во утробата на градот