#РаскажиМи: „Скиселени тикви“ – три кратки раскази од Саша Станишиќ

Овојпат во #РаскажиМи ги читаме расказите на Саша Станишиќ, кои се дел од збирката „Скиселени тикви“. Секој од расказите припаѓа на различни циклуси од збирката, односно од „Субурбани митови и легенди“, „Кратки хорор приказни“ и „2001“. *** Секое градско маало кое држи до себе има еден свој манијак. Во Ге-Ге тоа е Бошко (45). Дете … Continue reading #РаскажиМи: „Скиселени тикви“ – три кратки раскази од Саша Станишиќ