Прва тужба за учебник од високо образование според новиот Закон за спречување и заштита од дискриминација

Коалицијата „Маргини“ и Мрежата за дискриминација поднесоа тужба за утврдување на дискриминација во учебникот „Основи на персонологија 2“ од професорот Благоја Јанаков. Ова е прва тужба против учебник од високо образование врз основа на новиот Закон за спречување и заштита од дискриминација. Оттаму велат дека обвинувањето на жените за зголемувањето на бројот наразводи, осудите на … Continue reading Прва тужба за учебник од високо образование според новиот Закон за спречување и заштита од дискриминација