Протести против поскапувањето на струјата закажани во Тетово, Чаир и Гостивар

Одлуката на регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) за зголемување на цената на електричната енергија е само една од причините поради кои во четврток со почеток од 19 часот ќе се протестира на плоштадот „Илирија“ во Тетово и во паркот Чаир во Скопје. Организаторите на овие настани посочуваат дека протестот е организиран и поради, како што велат, … Continue reading Протести против поскапувањето на струјата закажани во Тетово, Чаир и Гостивар