Порталб.мк: 19 милиони евра потрошила Владата на Груевски за книги кои скапуваат по магацини

770 наслови се печатени во тираж од 1.000 примероци по книга и потрошени се најмалку 19 милиони евра народни пари низ десетгодишниот владин проект „Превод на 1.050 стручни и научни книги и учебници од кои се учи на врвните универзитети“, реализиран од Владата на Република Македонија во периодот 2008 – 2017 година, покажува истражувањето на Порталб.мк … Continue reading Порталб.мк: 19 милиони евра потрошила Владата на Груевски за книги кои скапуваат по магацини