Поранешната премиерка на Мјанмар Аунг Сан Су Чи осудена на четири години затвор

Судот во Мјанмар ја осуди поранешната премиерка на цивилната влада Аунг Сан Су Чи на четири години затвор за поттикнување бунт и прекршување на здравствените мерки поврзани со Ковид-19. Су Чи, која е добитничка на Нобеловата награда за мир, беше симната од власт во воен пуч во февруари оваа година. Пред само една година нејзината … Continue reading Поранешната премиерка на Мјанмар Аунг Сан Су Чи осудена на четири години затвор