[Подкаст] Карантин, адаптација и интернет – Култура во пандемија

Културата беше една од најпогодените сфери од пандемијата Ковид 19 која со месеци ги остави затворени кината, театрите, музичките фестивали. Отворањето оди споро и носи цел просес на адаптација. Во овој подкаст на Радио МОФ, за предизвиците кои ги донесе пандемијата, зборуваат младиот актер Бобан Алексоски од независниот театар „Златен елец“, Сара Ферро од фестивалот … Continue reading [Подкаст] Карантин, адаптација и интернет – Култура во пандемија