Под мотото „Храбри нови зборови“ на 3 октомври започнува „Букстар 2022“

Под мотото „Храбри нови зборови“ од 3 до 5 октоври во Скопје ќе се одржи осмото издание на „Букстар“ – фестивалот на европската литература , кој е организиран од страна на Издавачката куќа „Антолог“. Европски и домашни гости, десетина книжевни разговори, подкасти, работилница за раскажување приказни, книжевни читања и предавања се само дел од фестивалската … Continue reading Под мотото „Храбри нови зборови“ на 3 октомври започнува „Букстар 2022“