Петиција против новата мерка за забрана за движење низ шума

Петиција со која се бара преиспитување на забраната за движење, секој ден од 6 до 20 часот почна да се шири на социјалните мрежи. Мерката вчера ја соопштија Владата и Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, а ја правдаат со „зголемената опасност од појава на пожари на отворен простор“. Во петицијата се забележува дека мерката … Continue reading Петиција против новата мерка за забрана за движење низ шума