„Орцашка вечер на поезијата“: Ние сме голема група ученици кои уживаат во целиот процес на уметност и стихови

Група ученици од скопската гимназија „Орце Николов“ трета година по ред ја организираат „Орцашка вечер на поезијата“ – настан полн поезија, уметникување и култура. По третпат тој ќе се одржи на 26 март (вторник) и оваа година на нова локација, во просториите на „Јавна соба“ (Public Room). Со средношколките Софија Добревска и Бојана Цветковска седнавме … Continue reading „Орцашка вечер на поезијата“: Ние сме голема група ученици кои уживаат во целиот процес на уметност и стихови