Од 13 мај полицискиот час ќе почнува на полноќ, угостителски објекти ќе можат да работат до 23 часот и 30 минути

Владата на Република Северна Македонија на денешната 69-та седница донесе одлука забраната за движење, односно полицискиот час, од 13 мај, да почнува на полноќ, наместо од 23 часот како што беше досега, и да трае се до 4 часот наутро. Инаку, по претходно донесената одлука на Владата на 27 април, исклучок од забраната за движење … Continue reading Од 13 мај полицискиот час ќе почнува на полноќ, угостителски објекти ќе можат да работат до 23 часот и 30 минути