Новинарка од Минск за Радио МОФ: „Луѓето сфаќаат дека режимот нема иднина“

Во повеќе градови низ речиси десетмилионската Белорусија на истокот на Европа, веќе дванаесетти ден луѓето протестираат и се солидаризираат со уапсените демонстранти, но и оддаваат почит на загинатите. Причина за револтот на граѓаните се последните претседателски избори во државата кои се одржаа на 9 август, а за кои владее мислењето дека се лажирани. На нив, според … Continue reading Новинарка од Минск за Радио МОФ: „Луѓето сфаќаат дека режимот нема иднина“