„Не ни ги враќаат парите“ – конфликт помеѓу студенти и агенции за Work and Travel во САД

Македонските студенти кои годинава аплицираа за летна студентска работа во Америка, познато уште како Work and Travel, останаа заглавени во процедурите поради пандемијата на коронавирусот. Не можат да аплицираат за виза бидејќи не работат амбасадите, а ни факултетите од каде треба да извадат документи. Оние, пак, кои се предомислуваат од страв да патуваат сред криза, … Continue reading „Не ни ги враќаат парите“ – конфликт помеѓу студенти и агенции за Work and Travel во САД