МЗ: 23 новозаразени, 9 оздравени и едно починато лице од Ковид-19 во изминатите 24 часа

Министерството за здравство (МЗ) денеска информирше дека Институтот за јавно здравје регистрирал 9 оздравени пациенти. Во изминатите 24 часа, пак, потврдени се нови 23 случаи на новиот коронавирус, односно, регистрирани се 12 случаи во Скопје, по четири случаи во Куманово и Тетово, два во Прилеп и еден случај во Неготино. Од МЗ исто така информираат … Continue reading МЗ: 23 новозаразени, 9 оздравени и едно починато лице од Ковид-19 во изминатите 24 часа