МОН: Одлуката за пониска цена на струјата за училиштата значи континуитет на наставата со физичко присуство

Владината мерка за снабдување на училиштата со електрична енергија по субвенционирана цена од 95 евра за мегават/час е голема поддршка за непречено организирање на наставата во форма која е од најголем интерес за учениците, со физичко присуство во училниците, велат од Министерството за образование и наука (МОН). Оттаму додаваат дека вкупно 366 основни општински училишта … Continue reading МОН: Одлуката за пониска цена на струјата за училиштата значи континуитет на наставата со физичко присуство