МОН не се откажува од дигиталните учебници, законот се усогласува со европското законодавство

Законот за учебници и други наставни и дидактички материјали не е повлечен, туку само се дополнува за да биде усогласен со европското законодавство, соопштија од Министерството за образование и наука. Оттаму велат дека не се откажуваат од носењето на целосно новиот закон за учебници со кој се воведуваат современи материјали за учење и се нуди можност за … Continue reading МОН не се откажува од дигиталните учебници, законот се усогласува со европското законодавство