Младите лекари ќе помагаат во пандемијата од Ковид-19

Повеќе од половина од младите лекари кои месецов  го положија стручниот испит и добија лиценца за работа од Лекарската комора на Република Северна Македонија, изразиле желба да работат со пациенти со КОВИД-19. Станува збор за вкупно 66 новолиценцирани доктори на медицина, кои денеска разговараа со министерот за здравство, доц. д-р Венко Филипче и заменик министерот, д-р … Continue reading Младите лекари ќе помагаат во пандемијата од Ковид-19