Матичните лекари протестираат, примаат само итни случаи

Матичните лекари денеска не издаваат рецепти и упати за пациентите, освен за итните случаи. Тие се незадоволни поради неисполнетите барања, односно малата капитација и финансиските шокови за кои велат дека може да доведат до затворање на амбулантите. Дополнително, тие објаснуваат дека со оваа цена на капитација по пациент, не можат да издржат да ги покријат … Continue reading Матичните лекари протестираат, примаат само итни случаи