Македонските универзитети потонаа на ново рангирање на високото образование [Инфографик]

Речиси сите македонски универзитети и високошколски установи имаат пад на новото рангирање кое го објави webometrics.com. Од вкупно 22 универзитети, само 5 се подобро рангирани во споредба со податоците од пред шест месеци. Најголем пад на листата има Меѓународниот Славјански Универзитет во Свети Николе, кој назадувал преку 2000 позиции на листата. Големи падови имаат и … Continue reading Македонските универзитети потонаа на ново рангирање на високото образование [Инфографик]