Македонските ученици малку подобри, но остануваат меѓу најслабите на ПИСА тестирањето

Учениците од Северна Македонија повторно се во групата држави кои покажуваат најлоши резултати во читање, математика и природни науки на новото ПИСА тестирање од 2018 година, чии резултати беа објавени денеска, во кое се мери знаењето на 15-годишниците од 78 светски држави и провинции кое го изработува Организацијата за економска соработка и развој (ОЕЦД). Во … Continue reading Македонските ученици малку подобри, но остануваат меѓу најслабите на ПИСА тестирањето