Македонските граѓани бараат повеќе еко-инспектори и казни, а пријавувањето загадувачи да се поедностави 

Граѓаните бараат бројот на инспектори за животна средина да се зголеми. Инспекторите да бидат поактивни и достапни 24 часа, начинот на пријавување загадувачи да се поедностави, а лицето што пријавува да остане анонимно и заштитено од притисоци. Исто така, голем процент граѓани не се информирани за исходот на постапките и сметаат дека е премал бројот … Continue reading Македонските граѓани бараат повеќе еко-инспектори и казни, а пријавувањето загадувачи да се поедностави