Македонски ентузијасти преку 3D принтање создаваат и донираат визир маски

Фејсбук групата „3D принт Медицинска Опрема“ е платформа во која неодамна се собраа неколку македонски ентузијасти кои самостојно печатат визир маски и медицинска опрема која подоцна ќе ја подаруваат на здравствените институции во државава. Во иницијативата се вклучија доктори, дизајнери, приватни сопственици на 3Д принтери, компании кои се занимаваат со ваква дејност, како и лица … Continue reading Македонски ентузијасти преку 3D принтање создаваат и донираат визир маски