Македонска помош за Албанија: Владата одвои 100 000 евра, МКЦ собира донации, испратени спасувачки тимови

Бројни повици за собирање донации и помош за настраданите во силниот земјотрес кој ноќеска ја стресе Албанија, дојдоа од македонските граѓани. Владата донесе одлука за да се издвојат 6 милиони денари како првична финансиска поддршка за санирање на последиците од земјотресот во Република Албанија. Информираат дека веќе се упатени тимови за спасување составени од 30 стручни … Continue reading Македонска помош за Албанија: Владата одвои 100 000 евра, МКЦ собира донации, испратени спасувачки тимови