„Македонија стана моја број 1 дестинација“, вели Симон Мигај, автор на фотографијата со која Владата промовира туризам

„Одеднаш Македонија стана моја број еден дестинација што би сакал да ја посетам“. Ова е желбата на 36-годишниот фотограф Симон Мигај, откако дозна дека неговата фотографија направена на езерото Кенигсе во Германија е искористена за промоција на домашниот туризам од страна на македонската Влада. Фотографијата поттикна дискусија меѓу корисниците на социјалните мрежи, многумина се прашуваа дали е … Continue reading „Македонија стана моја број 1 дестинација“, вели Симон Мигај, автор на фотографијата со која Владата промовира туризам