Локалното #FridaysForFuture: Без радикална, системска промена, нема да ги избегнеме ефектите на климатските промени

Локалниот огранок на глобалната иницијатива #FridaysForFuture побара од македонските институции итно да прогласат климатска вонредна состојба, по примерот на повеќе градови и држави во Европа и светот. Потсетија на последниот извештај на Меѓународниот панел за климатски промени од октомври 2018-та, која укажа дека без задржување на глобалното затоплување под границата од 1.5 степени целзиусови, ќе започне неповратлив процес на … Continue reading Локалното #FridaysForFuture: Без радикална, системска промена, нема да ги избегнеме ефектите на климатските промени