Корисниците на дроги дискриминирани и без соодветна програма за лекување  

Употребата на дроги не е новост, ниту реткост во земјава. Речиси 9% од македонските граѓани пробале нелегални дроги во текот на животот, што е случај за речиси 19% од младите на возраст од 15 до 24 години. Сепак, корисниците на дроги се уште се дискриминирани, додека лекувањето се спроведува во супстандардни просторни и хигиенски услови. … Continue reading Корисниците на дроги дискриминирани и без соодветна програма за лекување