Колку млади ќе има на гласачките ливчиња на локалните избори [Инфографик]

Една четвртина од советниците кои ќе се најдат на кандидатските листи на локалните избори кои ќе се одржат на 17 октомври се млади лица на возраст од 18 до 29 години. Кај кандидатите за градоначалници оваа бројка е далеку помала и изнесува само 3% од вкупно 301 кандидати кои ќе ја бараат довербата од граѓаните … Continue reading Колку млади ќе има на гласачките ливчиња на локалните избори [Инфографик]