Изгласан Законот за заштита од дискриминација

Со 69 гласа„за“, еден воздржан и без ниту еден против, денеска пратениците во Собранието го изгласаа Законот за спречување и заштита од дискриминација. Претходно, Уставниот суд одлучи да го укине овој закон со образложение дека бил неуставно изгласан, поради што реагираше и Европската Комисија во својот извештај за напредокот во реформите. Оттаму апелираа земјата да го зајакне спроведувањето … Continue reading Изгласан Законот за заштита од дискриминација