Избори на 15 јули – постигнат договор меѓу власта и опозицијата

Лидерите на двете најголемите политички партии, СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ, потврдија дека постигнале договор предвремените парламентарни избори да се одржат на 15 јули. Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, ова го соопшти на пресконференција, додека кратко потоа информацијата преку социјалните мрежи ја потврди и лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски. „Свесен сум дека на сите ни е преку … Continue reading Избори на 15 јули – постигнат договор меѓу власта и опозицијата