[ИНТЕРВЈУ] Нина Насеска, авторка на „Петкамен“: Камчето е сè уште во воздух, а ние веќе сме пораснале

Младата авторка, 22 годишната Нина Насеска од Прилеп во своето детство заедно со својата баба ја играла прастарата детска игра Петкамен, која вообичаено се игра со пет камчиња кои се фрлаат во височина и се фаќаат со една рака. Од таму се инспирира да го напише расказот „Петкамен“, за подоцна така да ја наслови и … Continue reading [ИНТЕРВЈУ] Нина Насеска, авторка на „Петкамен“: Камчето е сè уште во воздух, а ние веќе сме пораснале