[Интервју] „Копче“ ќе биде отворена за лицата во ризик и со ниски примања

Од вчера во центарот на Скопје започна со работа нова продавница, но за разлика од останатите, „Копче“ ќе нуди половна облека каде секој граѓанин ќе може да купува по симболични цени. Развојот на идејата, која инаку досега успешно функционира во Германија, започнал минатата година. Група на млади од Црвениот крст подготвија бизнис план за кој … Continue reading [Интервју] „Копче“ ќе биде отворена за лицата во ризик и со ниски примања